29 Jan

Voorlopig hoogtepunt

Vlak voor de kerstvakantie kregen we een telefoontje van de organisatie van de jaarlijkse Onderwijsdag van de Radboud Universiteit. Wilden wij voor 150 à 200 RU docenten een presentatie geven over het 360-graden videoproject waarmee we de SURF Innovation Challenge  2016 wonnen?

Natuurlijk wilden we dat. We moesten met de videocrew van Tukfilms toch nog een testopname  maken, dus deze uitnodiging daagde ons meteen uit om het project op een spectaculaire manier af te trappen.

Het uitgangspunt van ons project is om 360-graden opnames maken op plekken waar je normaal niet gemakkelijk kunt komen, en waar je een bijzondere situatie vrij kunt observeren zonder deze door je aanwezigheid te verstoren. Zo’n situatie wilden we ook vastleggen om de kracht van VR te demonstreren aan de deelnemers van de RU Onderwijsdag. We gingen daarom op zoek naar een plek die iedere Radboudmedewerker kent, maar niet vrij toegankelijk is, en die bovendien een uniek perspectief op de campus geeft. Dat werd het dak van het Erasmusgebouw, het hoogste gebouw van Nijmegen.

Het resultaat is hier te bekijken op YouTube.

Het programma ICT in Onderwijs stelde voor alle deelnemers aan de RU Onderwijsdag een kartonnen VR bril ter beschikking. Wil je de video dus écht goed kunnen bekijken, vraag dan een collega die aanwezig was of je die bril even mag lenen. En ga er even rustig bij zitten, het is behoorlijk hoog!