Skunkworks 360 Video Lab wint SURF Innovation Challenge 2016

ru360_0005

Het projectvoorstel  dat PWO Skunkworks in samenwerking met het Radboud Programma ICT in Onderwijs en GMG Tukfilms indiende voor de SURF Innovation challenge is uit 58 inzendingen tot een van de vijf winnaars verkozen. Met de toegekende subsidie wordt een mobiele 360 graden video installatie gebouwd om toepassingen van 360 graden video in onderwijs te verkennen. Met 360 graden videoproducties kunnen grote aantallen studenten bijzondere en exclusieve situaties beleven en observeren, zonder de situatie te verstoren en zonder dat hun blik (zoals bij gewone video) wordt gestuurd door de camera.

Het experiment richt zich op het verkennen van de techniek, de opnamesituatie en de onderwijssituatie. De voortgang van het project kun je volgen op deze pagina.